Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
2022 SEO

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), tüketicileri çevrimiçi platformlara çekmede kritik öneme sahiptir. Ancak, SEO sürekli değişiyor. Bu nedenle içerik stratejilerinizin etkili olmasını sağlamak için en son trendleri takip etmeniz gerekiyor. Gerçek şu ki, birçok eski strateji yalnızca günümüzün SEO ortamında yararsız olmakla kalmayıp, aynı zamanda SEO’yu olumsuz etkileyebiliyor. Peki, sitenizde SEO’yu geliştirebilmeniz için 2022 SEO trendleri neler?

1.Google’ın EAT ilkesi

SEO ile içeriğinizin kalitesini artırmaya çalışırken, EAT ilkesine başvurmak önemlidir; EAT, uzmanlık, otorite ve güvenilirlik anlamına gelir. Google, bir web sayfasının kaliteli içerik sağlayıp sağlamadığını belirlemek için bu faktörleri kullanır. İşletmelerin web siteleri için içerik geliştirirken bunu bilmeleri gerekir.

Kaliteli içerik oluşturduğunuzdan emin olmak için, hedef kitlenizin ne tür içeriğe değer verdiğini daha iyi anlamanıza yardımcı olabilecek “alıcı kişiler”i belirleyebilirsiniz. İçeriğinizi geliştirirken EAT’yi aklınızda tutmanız önemlidir. Yaptığınız istatistikler ve bilgileri kaydettiğinizden ve saygın kaynaklara bağlantı verdiğinizden emin olun.

2.Yapay Zekâ

RankBrain, Google’ın kişilerin arama motorundaki etkileşim ve hareketlerini analiz eden bir yapay zekâ algoritmasıdır. Google, RankBrain’i ortaya çıkardığından beri, bunun SEO’yu nasıl etkileyeceği birçok işletme için merak konusu oldu.

Google, RankBrain’in içeriği nasıl öğrendiği ve analiz ettiğiyle ilgili ayrıntıları paylaşmasa da uzmanlar, kullanıcı deneyiminin birincil sıralama faktörlerinden biri olduğuna inanıyor. Yani tıklama oranı ve kullanıcıların web sitelerinde geçirdikleri süre RankBrain’in kullanacağı temel faktörlerdir. Bu nedenle SEO stratejinizi yeniden değerlendirirken, okuyucuları cezbetmeniz ve onların ilgisini çekmeniz için iyi organize edilmiş ve kullanışlı içerik oluşturmanız çok önemlidir.

2022 SEO
2022 SEO

3.Mobile Uyumluluk

Mobil uyumluluk, Google’ın 2015’te resmi olarak bir sıralama faktörü haline getirmesinden bu yana SEO’nun temel taşı olmuştur. Daha sonraları Google, mobil öncelikli dizine eklemeyi uygulamaya geçirmiştir. Bu şekilde, arama motoru içeriği sıralarken öncelikle bir web sitesinin mobil sürümüne bakmaya başlamıştır. Yani mobil sürüm artık, masaüstü sürümü yerine “birincil” sürüm olarak kabul edilmektedir.

Web sitenizde mobil uyumluluk sorunu olup olmadığını öğrenmek için Google search console’dan yararlanabilirsiniz. Bu şekilde, web sitenizde SEO’nuzu olumsuz yönde etkileyebilecek mobil kullanılabilirlik sorunlarını tespit edebilir ve çözebilirsiniz.

4.Geliştirilmiş Sayfa Hızı

Her yıl yeni Android ve iPhone modelleri çıkıyor. En yeni tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar da öyle. Bu cihazların daha iyi işlemcileri var ve web sitelerini eskisinden daha hızlı çekiyorlar. Web siteniz bu hıza yetişebilir bir durumda olmalıdır.

Google’ın da site hızlarına önem verdiği yeni bir bilgi değil. Dolayısıyla site hızınızı geliştirerek hem kullanıcı deneyimini iyileştirebilir hem de aramalarda üst sıralarda yer alma şansınızı artırabilirsiniz.

5.Yerel SEO

Doğru yerel bilgiler 2022 SEO trendlerinde büyük bir artıdır. Adresiniz, telefon numaranız ve çalışma saatleriniz gibi bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek için yalnızca birkaç dakikanızı ayırarak aramalarda göründüğünüzden emin olabilirsiniz. Web sitenizde şehrinizi ve mahallenizi özellikle belirtirseniz, web sitenizde daha fazla göze çarparsınız.

2022 SEO
2022 SEO

6.Yenilenmiş Mevcut İçerik

Pek çok şey değişime uğruyor. Bu nedenle önceden yayınlanmış içeriklerin de güncellenmesi gerekebiliyor. Var olan içeriklerin iyi yanlarını koruyup eski ve işe yaramayan yanlarından kurtularak içeriğinizi geliştirebilirsiniz. Arama motoru botları bu gelişimi fark edecek ve üst sıralarda yer almanız için size şans verecektir.

7.Sesli Arama

Alexa ve Siri gibi sanal asistanların çoğalması, sesli aramaların popülerliğini giderek artırdı. Peki, bu SEO için ne anlama geliyor? İnsanlar, yazarken kısa arama terimleri kullanma eğilimindedirler ancak konuşurken durum farklıdır. Örneğin, İstanbul’da havanın yağmurlu mu güneşli mi olacağını öğrenmek için “İstanbul hava durumu” yazabilirsiniz sesli aramada ise “İstanbul’da hava nasıl?” diye sorarsınız.

İçeriklere SSS, yani basit sorular ve cevaplar eklemek sitenizin sesli aramalarda daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olabilir. İlk sorulara ve kısa, ilgili yanıtlara ve ardından daha kapsamlı bir tartışmaya dayanan içerik, sesli sorgularla arama yapan kullanıcıları sitenize getirebilir.

8.Video İçerikleri

Çevrimiçi video platformları son birkaç yılda patladı ve hatta müşterilerle etkileşim kurmak ve erişimlerini genişletmek için birçok işletme YouTube ve TikTok gibi platformları kullanmaya başladılar. Bu nedenle artık içeriklere video eklemek oldukça önemli bir hale geldi. Ve tabi ki videoları da SEO’ya uyumlu duruma getirmek gereklidir. Bunun için video açıklamalarında anahtar kelime ve etiket düzenlemesine dikkat etmelisiniz. Doğru çalışmayla içeriğinizi hedeflenen kitleye kolayca yönlendirebilirsiniz.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir